Raamstraat 53 t/m 59 | Den Haag

Projecten

Raamstraat 53 t/m 59 | Den Haag

Projecten

Drie rijks monumentale herenhuizen naar 15 luxe appartementen

Drie aansluitende herenhuizen met voorgevels uit de 19e eeuw, maar het interne bouwwerk en de achter uitbouwen zijn uit de 17e eeuw. Mede daardoor hebben deze panden een rijks monumentale status.

Het smalle straatje in het hart van de stad op steenworp afstand van de Grote Markt, dankt zijn naam aan de vroegere lakenindustrie die raamwerken gebruikte om deze van Engelse wol gefabriceerde lakens te drogen na de productie.

Het laatste gebruik van dit complex aan panden was een beddenzaak welke 60 jaar gelden begon op nummer 59, maar uitgroeide tot deze 3 panden met de familiewoning van de eigenaar erboven en opslag eromheen. De laatste decennia was de interne en externe staat ernstig verwaarloosd.

Het ontwikkelplan naar 15 appartementen is in samenspraak met de monumentenzorg tot stand gekomen met als doel deze uniek historische panden weer in ere te herstellen voor gebruik van de volgende generaties. Een restauratie operatie van formaat welke wij graag aangaan.

Wijk: Centrum
Ligging:  In rustig straat
Woningtype: 15 appartementen
Oppervlak: 1000 m2

Neem contact met ons op

Heeft u vragen neem dan contact met ons op. Vul het contactformulier in of neem direct contact met ons op via +31 (0)70 219 27 07 of info@070vastgoed.nl.

Bezoek- en postadres
Parkstraat 20
2514 JK Den Haag