Herderinnestraat 16 | Den Haag

Projecten

Herderinnestraat 16 | Den Haag

Projecten

Van horecapand op instorten naar 4 luxe appartementen plus extra woonhuisje op achtererf

In dezelfde straat als het monumentale trapgevelpand was dit pand jaren een doorn in het oog. Men was er ooit begonnen met intern slopen, maar durfde niet verder te gaan door de loszittende en uitpuilende voorgevel. Dat vroeg om een grondige aanpak en inventief ontwikkelingsplan; Laat dat nu juist onze specialiteit zijn!

Het pand liep over 2 etages 25 meter diep door naar het achtererf wat grenst aan een uniek hofje in het centrum. Door het totale erf in tweeën te verdelen en een deel eruit open te maken kon er daglicht gecreëerd worden voor alle 4 nieuwe appartementen in het hoofdgebouw. Dit hoofdgebouw kreeg tevens een compleet nieuwe gevel, ramen met roedeverdeling, frans balkon in kapverdieping en een nieuw dak met leien. Het nieuwe 2 laagse woonhuisje op het achterste deel van het perceel kon z’n daglicht en ontsluiting aan de zijde van het hofje verkrijgen. Er kon zelfs nog een tuintje en een terras toegevoegd worden aan deze woning. Zo ontstond er een unieke nieuwe woning op eigen perceel in een oase van rust in het hofje midden in het hart van de stad; Wie wil daar nou niet wonen?

 

Wijk: Oude Centrum
Ligging: Aan rustige weg
Woningtype: 4 luxe appartementen + 2 laags woonhuisje
Oppervlak: 50 – 65 m2

Herderinnenstraat 16 | Den Haag

Neem contact met ons op

Heeft u vragen neem dan contact met ons op. Vul het contactformulier in of neem direct contact met ons op via +31 (0)70 219 27 07 of info@070vastgoed.nl.

Bezoek- en postadres
Parkstraat 20
2514 JK Den Haag