Daguerrestraat 172-174 | Den Haag

Projecten

Daguerrestraat 172-174 | Den Haag

Projecten

Transformatie voormalig schoolgebouw naar 21 luxe appartementen

Dit schoolgebouw wat in 1903 voor de Elout van Soeterwoude basisschool werd gebouwd stond al flink wat jaren leeg voordat het in bezit is gekomen. 

Er waren al heel wat plannen voor renovatie en transformatie door collega’s gesneuveld in het stadhuis. De onmogelijke parkeernorm bleek voor velen een niet te nemen hindernis.

Wij hebben daarvoor een “out of the box” oplossing bedacht waarbij de toekomstige bewoners geen recht op parkeerplaatsen op de openbare weg krijgen, maar wel de beschikking over een 2 tal deelauto’s. Een unieke oplossing voor Den Haag, wat daardoor wel enorm frustreerde in enorm lange proces naar een vergunning.

“Jullie lopen voor de troepen uit” beaamde de wethouder, maar dit is wel wat we willen, dus heb geduld. Het traject heeft uiteindelijk 2,5 jaar geduurd. Maar hulde voor de betrokken ambtenaren die ondanks de onmogelijkheid in het beleid toch geloofden in deze transformatie. De voormalige schoollokalen leenden zich namelijk perfect om bijzondere appartementen met vides te maken door de 4,5 meter hoge plafonds. Zo krijgt ook dit gebouw weer een compleet nieuw leven, een leven in een volgende eeuw.

 

Transformatie voormalig schoolgebouw naar 21 luxe appartementen
Type:
 21 luxe appartementen
Buurt:
Regentessekwartier
Oppervlakte:
1478 m²

Daguerrestraat 174, 2561 TZ Den Haag, Netherlands

Neem contact met ons op

Heeft u vragen neem dan contact met ons op. Vul het contactformulier in of neem direct contact met ons op via +31 (0)70 219 27 07 of info@070vastgoed.nl.

Bezoek- en postadres
Parkstraat 20
2514 JK Den Haag